Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annika laddar för VM-final

/

Annons

- Vi gjorde ett bättre jobb under fredagens semifinallopp. Det kändes som det blev lite spänt när vi paddlade försöken. Dock var det skönt att vi lyckades kvalificera oss för semifinalen och vi hoppades även på avancemang till finalen, berättar Annika Andersson.

Fredagens försökslopp på OS-distansen K2 500 meter inbjöd vädermässigt på hyfsat gynnsamma förhållanden. Mulet och lite motvind. Annika och Emma blev fyra i försöken och det gav dem en plats i semifinalen. Där var de med och nosade på toppen, men fick ge sig och gick i mål som femte kanot. En placering som innebär att de paddlar B-final på söndag.

- Jag är nöjd med loppet i semifinalen. Vi gjorde vad vi kunde och nu laddar vi för finalen under lördagen, säger Annika som är nöjd att bland annat paddlingen tillsammans med Emma fungerar så bra.

Vad tror du om dagens final?

- Vår form fortsätter att vara bra och vi ska göra vårt bästa under eftermiddagens final på 1000 meter, berättar en laddad Annika.

De övriga blågula kanotlandslagsdeltagare kan under helgen se fram emot fyra VM-finaler som kan ge pallplatser. Sofia Paldanius från Jönköping deltar i två finaler under helgen. I dag deltar hon i finalen på K1 1000 meter och på söndag väntar ett finalpass på K1 500 meter. På distansen 500 meter och i klassen K4, återfinns två svenska kanoter både på herr-och damsidan. Damerna paddlar VM-final under lördagen och dagen därpå är det herrarnas tur.

Mer läsning

Annons