Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överraskande lättsålda fjälltomter

Idre Fjäll bjöd för ett par veckor sedan ut sex exklusiva tomter. Det tog bara två veckor så var alla sex tomterna bokade.
– Det är glädjande att se att intresset var så stort. Det är flera år sedan vi sålde några tomter. Med tanke på den rådande konjunkturen trodde vi att det skulle ta lite tid innan tomterna blev sålda, säger Idre Fjälls VD Jocke Johansson.

Annons

Idre Fjäll har en färdig detaljplan med plats för tolv nya fjällhus och det är sex av de tomterna som nu släppts och snabbt bokats.

– Vi får se om vi släpper de återstående sex nästa år eller om vi väntar något år, säger Jocke.

De sex tomter som såldes ligger förvisso i bästa läget i direkt anslutning till både pister och längdspår, men att de skulle gå så snabbt överraskade både Jocke Johansson och Hans Olson på Fastighetsbyrån, som förmedlade tomterna.

– Vi är ju medvetna om att det är tuffa tider för många just nu och det handlar om en stor investering för den som köper en tomt och också ska sätta upp ett hus, säger Jocke.

– Därför är det glädjande att intresset är så pass stort för de här tomterna säger Jocke.

De sex tomterna kostade mellan 750 000 och 800 000 kronor. Det finns också regler för hur husen ska utformas för att passa in i miljön och inte avvika för mycket från varandra, alla hus ska till exempel ha gröna grästak.

– Senast vi sålde ett större område på Idre Fjäll handlade det om Dähliebyn, men då låg priset lägre, så visst är det glädjande att det ändå gick så lätt att få de här tomterna sålda, säger Hans Olson.

– Vår uppfattning är att det har lossnat vad gäller försäljningar av tomter och fritidshus i norra Dalarna. I vintras stod det däremot still, säger Hans och får medhåll av kollegan Bengt Hedenmark.

– Vi har genomfört flera försäljningar i området och det har nu lossnat i Sågbäcken och Björnliden. Våra visningsvärdar har fullt upp runt Idre. Det känns riktigt bra just nu, säger Bengt.

Det som framförallt efterfrågas är fjällstugor som inte är alltför dyra, men även dyrare fritidshus efterfrågas.

– I Storsätern finns objekt för över en miljon kronor som vi nu har visning på och som det finns bra intresse för. Många inser att det är köpläge, hus som kostat en hel del har sjunkit i pris, konstaterar Bengt Hedenmark.