Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överraskad finalist i armbrytning

Armbrytarbegåvningen Robin Malmling har hockeyn att tacka för att han tog sig till final i en av Sveriges största armbrytartävlingar.
– Det hade jag faktiskt aldrig förväntat mig, säger han.

Annons

När 17-åriga Robin Malmling blev tvåa i en av Sveriges största armbrytartävlingar Blockbrytet var det sjätte gången han utövade sporten.

– I Enviken finns en armbrytningsklubb med omkring 20 aktiva medlemmar. Jag hade sett dem träna några gånger och bestämde mig väl bara en dag för att prova på och så visade sig det gick rätt bra. När Blockbrytet hölls i år i Gävle ställde jag upp mest för att det verkade vara en rolig grej.

Robin tävlar i juniorklassen för de över 65 kilo. Enligt arrangörerna av tävlingen vägde de tyngsta deltagarna över 120 kilo. Men Robin märkte snabbt att det inte bara var rå styrka som var avgörande. Att han förlorade emot Jonathan Renberg tror Robin istället beror på motståndarens tekniska övertag.

– Han hade kommit sexa i VM och det märktes att han hade finputsat sin teknik. Jag var med i starten men orkade inte hålla emot mot slutet. Men med bra teknik och snabbhet tror jag man kan komma långt även om man inte är störst.

Du kom tvåa trots att du bara tränat ett fåtal gånger, är du en naturbegåvning?

– Nej, det vill jag inte påstå. Men jag har sysslat med hockey och har med mig mycket armstyrka och starka handleder därifrån. Det var fler än mig från Enviken Armsport som också gjorde bra ifrån sig Thomas Björklund tog guld Sara Bruhn gjorde en stark insats i sin första tävling.