Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överläggningar om Kristallen

Kommunstyrelsen har beslutat att kommunchefen Göran Grå ska inleda förhandlingar med Skattungbyns byutvecklingsförening och Orsabostäder AB avseende Kristallen, Kruppavägen 2, med anledning av Orsabostäders begäran att få sälja Kristallen.

Orsabostäder AB har i en skrivelse till kommunen överlämnat ett förslag till långsiktig plan för bostadsbeståndet i Orsa. Bakgrunden till förslaget är att Orsabostäder under en längre tid haft ett 60-tal lägenheter som inte kunnat hyras ut. Enligt bolagets vd Arne Grahn har lägenheterna så dålig standard att de inte är uthyrningsbara. För att bekosta rivningen vill man redan i år sälja fastigheterna Borngärdet med 13 lägenheter och Kuruld med 7 lägenheter. Även Kristallen i Skattungbyn med 11 lägenheter och butikslokal vill man sälja.

Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige godkänner Orsabostäders begäran att sälja Borngärdet och Kuruld. Däremot beslutar kommunstyrelsen för egen del att kommunchefen ska inleda överläggningar med Skattungbyns byutvecklingsförening och Orsabostäder avseende Kristallen.

Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att även godkänna Orsabostäders begäran att få riva Sturegatan 6A och 6B, Storgatan 9A och 9B samt Storgatan 16.