Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överklagar avslutad sanering

Miljönämnden beslutade att avsluta ett ärende gällande förorenat grundvatten på en fastighet vid Ingarvet. Ett beslut som nu överklagas till Länsstyrelsen med hänvisning till att den sanering som gjorts inte är tillräcklig.

På den aktuella fastigheten har det tidigare funnits en bensinstation som läckt ut föroreningar. Marken och grundvattnet sanerades därför under 2009 och 2010.

Miljönämnden beslutade slutligen att avsluta saneringen den 20 december 2011. Man hänvisar då till efterkontroller gjorde så sent som i slutet av november 2011 som ska visa att saneringsmålen klaras. Men i överklagan hänvisas till nytagna prover den nya ägaren gjort på eget initiativ och som visar på fortsatta föroreningar av bränslerester som vida överstiger det mål man satt upp för saneringen.

Överklagan inkom till miljönämnden i slutet av december och man yrkar nu på fortsatta åtgärder för att undersöka och se så att den tidigare fastighetsägaren Kommunfastigheter fullgör sitt ansvar och sanerar området.