Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överklagan av containerterminal

Turerna kring containerterminalen i Insjön fortsätter.
Leksands kommun har nu beslutat att överklaga senaste beslutet i frågan där Mark- och miljödomstolen ansåg att det fanns jäv när detaljplanerna för området togs fram.

– Vi går vidare med ärendet till Mark- och miljööverdomstolen som är högsta instans, säger Anne-Lie Stenberg (M), ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

Leksands kommun lämnade in överklagan i absolut sista stund efter att ha haft möte med containerterminalens markägare, Bergkvist-Insjön AB.

Kommunen hoppas att nu domstolen ska ge prövningstillstånd och att det kommer före nyår. Hur länge det sedan skulle dröja innan domstolen tar upp ärendet vet ingen.

– Men om Mark- och miljööverdomstolen skulle bevilja prövningstillstånd, så tyder det på att man har en avvikande åsikt, säger Stenberg och fortsätter:

– Vi anser fortfarande att det inte fanns en jävsituation när planärendets slutliga utformning gjordes och att själva sakfrågan - en utbyggnad av containerterminalen - är det som ska prövas.

Om beslutet i jävsfrågan ändras av Mark- och miljööverdomstolen går ärendet tillbaka till Länsstyrelsen för en prövning av själva utbyggnadsförslaget.