Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överens om Faluns Östermalm

Annons

De såta vännerna Jonny Gahnshag och Mikael Rosén tituleras ständigt som kommunalråd respektive oppositionsråd, men vad skiljer de såta vännerna åt? Platt intet vad gäller politiska åsikter.

Moderater kör i sina gamla hjulspår att berika sig själva och försämra för de sämst ställda och socialdemokraterna har frångått sin tidigare ideologi och blivit ett nyliberalt parti, alltför nära alliansen.

I sanningens namn måste alla och envar inse att denna utveckling mot höger började till och med före Göran Perssons tid. Verklig socialdemokrati har vi inte haft sedan Tage Erlanders dagar. Därför satt han som partiledare och statsminister under hela 23 år. Under en mandatperiod på Erlanders tid hade (S) över 50 procent i väljarstöd. Möjligen var skotten på Sveavägen slutpunkten för (S).

Det är patetiskt när Gahnshag och Rosén är så rörande eniga om att Falun behöver flera lägenheter, som visserligen är sant, men erkänn gärna att ett 17-våningar högt hus inte är avsett för kreti och pleti utan för dem med tjocka plånböcker. Ett Faluns Östermalm alltså.

Elof Roos

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare