Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Överbefälhavaren och försvarsministern landar i Särna

 
Skogsbränderna i Dalarna 2018
Visa alla artiklar

Överbefälhavare Micael Bydén och försvarsminister Peter Hultqvist landade under fredagsmorgonen i Särna för att se hur insatsen går.

I Särna är det marknadsdag med mycket folk i rörelse berättar vår reporter Nisse Schmidt. Svag röklukt känns med det är inte som när det var som värst.

Staben för räddningsinsatsen har samlats för att prata med ÖB och försvarsministern.

Vid 09.45-tiden landade helikoptern med de båda.

Räddningschef Johan Szymanski vill till ÖB och försvarsministern framföra sitt tack för det stöd de har fått. Samtidigt vill han också se åtgärder.

– Det viktigaste är att regeringen serr att det här är en nationell extraordinär händelse. De måste se till att staten koordinerar och prioriterar resurser, säger Johan Szymanski.

Under dagen kommer de att delta på en briefing för att sedan åka en tur till brandområdet med helikopter. I eftermiddagen ska de båda besöka Sveg och bränderna i Härjedalen och Hälsingland.