Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Över 3 000 biljetter kvar till daladerbyt: "Hade kunnat se bättre ut"

Ett prestigeladdat derby som handlar om viktiga poäng i bottenstriden – då har Leksand sålt runt 4 500 biljetter.
– Det hade kunnat se bättre ut, säger Leksands vd Kjell Kruse.

Både Leksand och Mora har haft det tungt i Hockeyallsvenskan och slåss just nu om att hålla sig ovanför kvalstrecket neråt mot division 1.

Trots det allvarliga läget – inför onsdagens prestigeladdade derby som handlar om att hitta fastare mark har inte publiken sprungit benen av sig i jakten på en biljett.

– Det hade ju varit klart bättre om båda lagen varit lite bättre. Nu fick båda lagen stryk sist och vi gjorde ingen bra match. Det hade väl kunnat se bättre ut, säger Kjell Kruse.

På måndagseftermiddagen hade Leksands IF sålt drygt hälften av biljetterna till onsdagens möte i en arena som tar in 7 650.

– Vi ligger på mellan 4 000 och 4 500 just nu. Men, det har ju gått emot att folk köper senare och senare inför matchstart.

Trots läget – LIF-ledningen har inte gett upp hoppet om att nå över 6 500 besökare eller mer.

– Vi borde komma upp i 5 000 till 5 500 i morgon, då hoppas jag att det kan bli en riktigt bra siffra. Jag hoppas att det kan bli 6 500 till 7 000 åskådare ändå.

På isen har det varit jobbigt och Leksands IF har dragits med flera skador på slutet och under söndagen fick även Rögle-lånet Alen Bibic lämna laget och åka tillbaka till Skåne.

LÄS MER: Bibic tvingas lämna Leksand

– Det vari inte bra Nu har Rögle lite skador och Bibic fick lämna. Det var synd, men vi hoppas att han kan komma tillbaka till oss igen.

Under oktober månad har supportrar samlat in pengar för att kunna behålla Rättvikssonen i LIF.

– Det var helt otroligt. Vi fick in 300 000 kronor på bara några dagar efter den där intervjun. Och, det fortsätter att rulla in pengar. Det var pengar motsvarande en till hemmamatch, säger Kjell Kruse.

LÄS MER: LIF-backen hyllar insamlingen.

Vad händer med insamlade pengarna nu?

– Vi hoppas att Bibic kommer tillbaka. Annars går de till att försöka hitta någon annan spelare. Pengarna går till att försöka stärka truppen.

TV: Janos Haris hårda dom om Smidjegrav: "Den är bara vidrig"

TV: LIF:s sportchef öppnar för fler nyförvärv

TV: Daladerbyts biljettfiasko: "Konstigt sätt att agera som fans"

TV: Leksands och Moras träningar inför ödesderbyt

LÄS MER: Målvaktslegendarens passning till LIF: "Släng skivstången!"

LÄS MER: Moraforwarden inför derbyt: "Blir en match i högt tempo"

LÄS MER: Han kan förstärka LIF i derbyt: "Har sett fram emot det här"

LÄS MER: Knuts om derbyt: "Blir en perfekt match för att ta revansch"