Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Över 250 deltog i "Nordiska speldagen"

För femte året deltog Smedjebackens bibliotek i lördags i "Nordiska speldagen".
Det blev deltagarrekord, meddelar bibliotekschefen Marie Olsson.

– Hela 254 spelsugna barn, ungdomar och vuxna kom till biblioteket för att delta i det nordiska mästerskapet i Icycle och prova på andra olika roliga spel. De minsta passade på att pyssla inne på barnavdelningen. En succé med andra ord, säger hon i ett pressmeddelande.

Joacim Bogsveen behåller sin position som Smedjebackens mästare, och går därmed vidare med sitt resultat och konkurrerar med övriga spelmästare i Norden. Förra året kom han på fjärde plats totalt i Norden. Andra plats i Smedjebackens spelmästerskap tog Daniel Bogsveen medan Emanuel Öbrell tog han dom bronsplatsen.

– IT-pedagog Fredrik Pedersen-Dambo, från firma Edu Flex deltog som tidigare år med sina spelkunniga kunskaper och lotsade skickligt fram de spelsugna besökarna vid olika spelstationer, berättar Marie Olsson.