Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Outokumpu vill ha kvar de svenska delarna

Outokumpu tänker behålla sina svenska delar.

Saara Tahvanainen informationsdirektör hos finska Outokumpu säger så här i en kommentar till Molingruppens försök att frigöra den svenska delen av Outokumpu.

– De svenska enheterna fyller en central roll i Outokumpus strategi inom segmentet specialprodukter och vi är mycket positiva till att den svenska verksamheten förblir en del av Outokumpu. De svenska enheterna kommer fortsätta att agera som en självständig verksamhet inom det nya Outokumpu omfattande forskning och utveckling, produktion och försäljning vilket de gjort sedan hösten 2011.

– I och med EU-kommissionens godkännande av Inoxum-transaktionen planerar vi för att, redan före årsskiftet, agera som ett företag. 

– Givet konkurrenssituationen på marknaden för rostfritt stål ser vi långsiktigt stora fördelar när vi nu skapar en ny organisation med en globalt ledande position. Det ger oss regional marknadsnärvaro, skalfördelar och en bättre förmåga att möta den hårdnande konkurrensen, säger hon