Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Outokumpu fortsätter att blöda

Det finländska stålbolaget Outokumpu redovisar en förlust före skatt på 132 miljoner euro för det tredje kvartalet 2012 jämfört med en förlust på 157 miljoner samma kvartal för ett år sedan och en förlust på 253 miljoner helåret 2011.

I kvartalsrapporten berörs inte de svenska delarna i Avesta, Långshyttan, Eskilstuna eller Degerfors, det finns således inget som tyder på att inte vändningsplanen för Kloster i Långshyttan går enligt plan.

De nya förlusterna är större än analytikerna förutspådde men något nytt aktieras på Helsingforsbörsen blev det inte

Försäljningen under perioden uppgick till 974 miljoner euro jämfört med 1231 miljoner motsvarande period 2011.

Outokumpu spår något ökad efterfrågan på rostfritt i det fjärde kvartalet och man signalerar att förlusten bedöms ligga på samma nivå eller något lägre i det fjärde kvartalet som i det tredje.

"Outokumpus tredje kvartal utvecklades i linje med bolagets förväntningar med en lönsamhet på en fortsatt otillfredsställande nivå", skriver bolagets vd Mika Seitovirta, i rapporten. "

Outokumpus stora fråga är dock förvärvet av ThyssenKrupps rostfria del Inoxum där ståljätten lovar att sälja enheten i Terni i Italien:

"Vi förväntar oss att EU- kommissionen godkänner transaktionen den 16 november. Vi räknar med att kunna slutföra affären i slutet av 2012."