Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ottawa reducerade till 2_1 i matcher

Annons

Ottawa låg under hela tre gånger innan de till slut lyckades vända på matchen och vinna med 5_3 och utjämna Anaheims ledning i Stanley Cup-finalen till 2_1 i matcher.

Anaheim började matchen bäst och tog ledningen med 1_0 genom Andy McDonald sedan Teemu Selänne rotat fram pucken bakom Ottawamålet och serverat den till en fristående McDonald. Ottawa lyckades sedan med mindre än fem minuter kvar av öppningsperioden kvittera genom Chris Neil.

Andra perioden såg föga av den defensiv som präglat de två första finalmatcherna. Anaheim fortsatta att hålla i taktpinnen och gjorde både 2_1 och 3_2 innan Ottawas lagkapten Daniel Alfredsson, med hjälp av skridskon, kunde utjämna till 3_3.

Målet, som var Alfredssons första under finalerna, dömdes först bort av domarna för spark. Men efter videogranskning godkände domarna målet. Ottawa gjorde sedan av bara farten 4_3 genom Dean McAmmond, bara dryga två minuter efter 3_3_målet.

Det visade sig vara en ledning som Anaheim inte mäktade med att svara på. Efter knappt halva slutperioden utökade Ottawa till 5_3 genom Anton Voltjenkov och segern var efter det egentligen aldrig hotad. Samuel Påhlsson matchades som vanligt hårt av Anaheimcoachen Randy Carlyle och spelade totalt nästan 20 minuter och mest av alla Anaheimspelare i numerärt underläge.

Nästa final spelas i Ottawa, natten mot tisdag, svensk tid.

TT

Mer läsning

Annons