Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ottawa en vinst från avancemang

Annons

Ottawa besegrade New Jersey med 3_2 när lagen möttes i den fjärde kvartsfinalen av sju i ishockeyns Stanley Cup.

Daniel Alfredsson, lagkapten i Ottawa, inledde målskyttet efter dryga fyra minuter i den första perioden. Assisterad av Dany Heatley och Jason Spezza kunde han sätta pucken i målets övre högra hörn. New Jersey-målvakten Martin Brodeur räddade 33 av 36 skott och är därmed uppe i 130 räddade skott av 141 i kvartsfinalserien.

Detroit tog matchen mot San José till förlängning med dryga halvminuten kvar av ordinarie speltid i och med ett mål av Robert Lang. Med knappa fyra minuter kvar av första förlängningsperioden kunde Mathieu Schneider avgöra till Detroits fördel och fastställa slutresultatet till 3_2.

Två misstag från San José bidrog till att Detroit kunde utjämna kvartsfinalserien till 2_2 i matcher. Detroit hade övertaget med en man mer på isen sedan Craig Rivet förpassats till utvisningsbåset för att ha slagit pucken över sargen. San José-försvararen Scott Hannan gav sedan mer eller mindre bort pucken vid en misslyckad rensning, något som öppnade upp för Schneider att avgöra matchen. Den avgörande pucken verkade dock studsa på en San José-spelare innan den gick i mål.

TT

Mer läsning

Annons