Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oskar och Stina cupvinnare

I dagarna tre har det varit skidfest på Hellnerstadion i Gällivare när finalerna i Team Sportia Cup (seniorcupen) och Scandic Cup (juniorer) avgjordes.
Stina Nilsson, Malung kunde återvända hem som total cupvinnare i D 19-20, så även Falutjejen Sara Lindborg i D 21 och Falun-Borlänges Oskar Svensson i H 17-18..

På lördagen var det en kortare prolog för både juniorer och seniorer som sedermera låg till grund för söndagens jaktstart i klassisk teknik.

I D 21 hade Östersunds Sara Lindborg kopplat ett grepp om den totala cupsegern.

Det blev en andraplats i den avslutande jaktstarten och det räckte till totalsegern för Falutjejen.

Vann jaktstarten gjorde IFK Moras Sofia Bleckur, som klev uppåt och slutade tvåa i cupen bakom Sara Lindborg, och ännu en gång visade att de chanser hon fått i landslaget den här säsongen är väl motiverade. När landslagstrupperna tas ut om några veckor bör Sofia vara i det närmaste självskriven efter det hon presterat den här säsongen.

– Jag är jättenöjd med säsongen. Men jag har ingen aning om hur uttagningarna till landlagstruppen går till. Men visst är det en fördel att vara med i landslaget med mer stöttning runtomkring, och att man kommer ut på fler läger. Men jag har kört på egen hand i många år, och det har gått bra, säger Sofia.

I H 21 Vann Hudiksvalls Daniel Richardsson jaktstarten, tio sekunder före Lars Nelson, Åsarna.

IFK Moras Martin Johansson, som låg trea totalt i cupen innan tävlingarna i Gällivare slutade fyra i jakten, och slutade fyra i den totala cupen. Vann cupen gjorde Marcus Ottosson, IFK Umeå.

Malungs Stina Nilsson hade ett stadigt grepp om cupsegern redan innan avslutningen i Gällivare i D 19-20. En tredje plats i prologen och en sjundeplats i jaktstarten räckte gott och väl för totalseger.

Samma sak gällde för Falun-Borlänges Oskar Svensson ledde Scandic Cup innan avslutningen. Oskar slutade fyra i jaktstarten men höll undan och vann den totala cupen.

I den äldsta juniorklassen var Östersunds Carl Quicklund i en klass för sig och vann cupen överlägset före IFK Moras Daniel Svensson.

Tävlingarna började redan på fredagen med en sedan tidigare uppskjuten sprint för juniorerna.

Fyra dalaåkare fick kliva upp på prispallen, varav två högst upp,

I D 19-20 vann som väntat Malungs Stina Nilsson. Stina som kom direkt till Gällivare från succén på Bislett i Oslo där hon vann över många världsåkare på den lite ovanliga distansen 100 meter.

Falun-Borlänges Oskar Svensson fick också kliva högst upp i H 17-18.

De andra två som fick göra pallbesök var Karl-Johan Dyvik, Leksand i H 19-20 där han slutade tvåa samt Domnarvets Maja Dahlkvist som var trea i D 17-18.