Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oskar och Maja imponerade- Calle föll i premiären

Smygpremiär i sprintbanor som formats för att påminna om de som väntar i OS i vinter. Då blev det favoritsegrar genom Hanna Falk och Teodor Peterson, före Maja Dahlqvist och Oskar Svensson.

Längdlandslaget ligger nu och samlar skidmil på Idre Fjäll. Men måndagen handlade inte om skidmil utan en ren sprinttävling.

Idre Fjäll hade byggt en extra slinga för att få en bana som var så lik den blivande OS-sprint banan i PyongChang som möjligt.

Två åkare utmärkte sig med att vara snabbast, Hanna Falk och Calle Halfvarsson. De två tog sig genom prolog och stegen fram till finalen utan problem. Hanna med ledning mest hela vägen och Calle med lite blandade taktiska grepp. I finalen föll dock Calle.

– Lite ovan med nya skidor i första svängen i nedre delen. Då tänkte jag att det va lika bra att ligga kvar, log Calle, lite besviken att inte få vara med i kampen om segern för han jagade ändå ikapp men gick sig stum inför spurten.

Stumma var däremot inte duon Oskar Andersson och Teodor Peterson som spurtade över mållinjen med Teodor först. Bakom de två gled Falun-Borlänges Gustav Eriksson in som fin trea. För Gustav som hör hemma i landslagets grupp två var det en skön insats att få ha åkare som Calle Halfavrsson och Marcus Hellner liksom de övriga åkarna i grupp två.

I damklassen handlade det mer om vem som skulle bli tvåa efter omöjliga Hanna Falk. Falutjejen Maja Dahlqvist, som inte är med i grupp ett, slutade nu tvåa före Linn Sömskar.

Nu är tävlingssäsongen igång, även om det den här gången handlade om en intern tävling där samtidigt flera åkare saknades som istället tränar på hög höjd i Val Senales.

För Oskar, men framförallt för Gustav och Maja välkomna besked inför resten av vintern.