Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oskar fick träna med Djurgården

Under tre säsonger var Lasse Ericson utbildningsansvarig i Djurgårdens IF och tränare för klubbens U 19-lag.
Kontakten med Stockholmsklubben har han behållit, vilket kommer unga spelare i Mora till gagn.

Lasse Ericson, som haft tränaruppdrag i bland annat Sollerö IF, Mora, Brage, Dalkurd, Jönköpings Södra och nu senast i Djurgården, jobbar i dag på fotbollsgymnasiet i Mora och är även sportchef i IFK Mora FK.

Och att utbilda unga spelare i ämnet fotboll är något som ligger Lasse varmt om hjärtat.

De kontakter som han skaffade sig under de tre säsongerna i Djurgården tar han tagit tillvara på i sin yrkesroll i Mora.

– Det känns bra att ha kvar kontakterna med Djurgården. Nu kan våra unga talanger få möjligheten att vara med och träna med Djurgårdens U 19-lag, så de får känna på vad som krävs för att ta ett steg till, säger Lasse.

En som fått chansen att träna med Djurgården är 17-årige Oskar Enmalm.

Och han är nöjd med dagarna i Stockholm.

– Det var en bra och nyttig erfarenhet. Jag var med under fyra träningspass, det var högt tempo. Jag tyckte att jag hängde med helt okej, säger Oskar som också erkänner att Djurgården är lite av ett favoritlag för honom.

– Ja, och då var det ju extra kul att jag fick komma dit. Det skulle vara roligt att få åka dit igen och träna med dem, avslutar Oskar.