Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oscar Fredriksson blir ny kommunchef i Vansbro

På tisdag ska kommunstyrelsen ta ställning till vem som ska bli ny kommunchef efter avgående Elisabeth Rooth Eriksson. Hetaste kandidaten är Oscar Fredriksson, som kommer från Gnesta och är 40 år.
– Vi tyckte han kändes bra, säger Agneta Jansson, fackförbundet Vision.

Annons

Den 16 januari slutar Elisabeth Rooth Eriksson sin tjänst som kommunchef i Vansbro, efter att ha jobbat i cirka fem år i Vansbro. Detta stod klart redan tidigt i våras och rekryteringen av ny chef började ganska omgående. Efter semestern har det tagit mer fart och i mitten av augusti intervjuades de tre starkaste kandidaterna till jobbet.

En av dessa var Oscar Fredriksson från Gnesta. Han intervjuades även av de fackliga företrädarna och de var överens om att han var den mest intressanta.

– Vi tyckte det lät riktigt bra det han visade upp och självklart är detta mycket svårt, men magkänslan pekade också ut honom som den bästa för vår kommun, dessutom hade han bra erfarenheter, säger Agneta Jansson, Vision.

På tisdag är det politikerna i kommunstyrelsen som ska ta ställning till om han ska erbjudas jobbet eller inte.

Det de ska ta ställning till är Oscar Fredriksson som har jobbat de senaste åren med näringslivsfrågor i bland annat Dalarna och Rättvik.

– På det viset har jag skapat ett kontaktnät i Dalarna och det tror jag att jag kan ha nytta av i jobbet som kommunchef, säger Oscar Fredriksson.

Han har jobbat med en rad saker genom åren, bland annat på Näringsdepartementet, Nutek, Näringslivets Regelnämnd, för att nämna något. Han har dock inte jobbat som kommunchef tidigare.

Han har för avsikt att flytta till Vansbro med sin familj om det blir så att han får jobbet.

– Min fru jobbar med landsbygdsutveckling och räknar med att få jobb i Dalarna hon också, dessutom är våra barn fortfarande så små att ska vi flytta ska vi göra det nu, summerar Oscar Fredriksson.

Annons