Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Osäkert med Alcéns medverkan mot Malmö

Två timmar innan match gick det inte att få klarhet om Johan Alcéns medverkan i matchen mot Malmö.

Annons

– Jag ska åka från Sälen nu och ska undersöka Johan när jag kommer fram till Mora, sa lagläkaren Tomas Marnéus vid 17-tiden fredag.

Marnéus har jobbat i Sälen hela veckan och har inte haft möjlighet att undersöka Alcén efter den knäskada MIK-kaptenen ådrog sig i matchen mot Västerås i onsdags.

– Vi har köpt ett specialskydd till honom. Normalt tar det två till sex veckor att komma tillbaka efter den här typen av skador, men det är viktiga matcher och vi gör allt för att han ska kunna spela.

– Men innan jag kan säga säkert, så måste jag undersöka honom och det gör när jag kommer till Mora, sa Marnéus.

– Helst vill vi ha igång Johan redan i kväll, eller också gärna till tisdag eller till den förkvalserie vi kämpar för att komma till.

När det gäller övriga skadade Moraspelare så är det färdigspelat för Trevor Frischmon, Sergio Somma (båda hjärnskakning) och Jonathan Johansson.

– Säsongen är slut för Somma och Frischmon, men jag tror inte det är någon fara för karriären.

– När det gäller Johansson, så har han en överbelastningsskada och vi tar det säkra före det osäkra och han får rehabträna resten av säsongen.