Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Osäker framtid för Bragespelare

Sex spelare i dagens Bragetrupp, talanggruppen undantagen, sitter på kontrakt som går ut efter säsongen.
Enligt sportchefen, Michael Kallbäck, kommer kontakt att tas med dessa inom några veckor.
– Vi har inte tagit ett slutgiltigt beslut om någon, säger Kallbäck.

Samtal med ett par av spelarna vars kontrakt löper ut har redan påbörjats berättar Michael Kallbäck.

– Det är Lasse (Lars Håkman, sportgruppen) som håller i dem. Han hade börjat prata med dem redan innan jag tillträdde min tjänst.

Vilka spelare man redan varit i kontakt med vill inte klubben avslöja, men Håkman konstaterar att man i nuläget inte är nära någon överenskommelse.

– Diskussionerna pågår, men vi är inte i närheten av varandra just nu, säger han.

Kallbäck själv planerar att inleda ytterligare samtal i en nära framtid.

– Jag ska sätta mig ned med en rad spelare nu, efter Ängelholmsmatchen. Det kan vara spelare som vi inte diskuterat en förlängning med ännu.

Sedan han tillträdde som sportchef för en knapp månad sedan har Kallbäck utvärderat truppen, och fått en bild av spelarmaterialet.

– Men det är inte jag som går in och bestämmer. Allt sker i samråd med tränarna och sportgruppen. Som det känns så är vi överens, men samtidigt är säsongen inte slut. Av de spelare som sitter på utgående kontrakt är absolut inget hugget i sten. Vi har inte tagit ett slutgiltigt beslut om någon.

En, vars kontrakt går ut, som ännu inte blivit kontaktad av Brage är lagkaptenen Vyacheslav Jevtushenko. Det bekräftade han för DT-sporten efter matchen mot Umeå.

– Jag vill inte gå in och diskutera enskilda spelare. Det kommer att tas upp en del diskussioner nu framöver. Men med vilka spelare vill jag inte gå in på. Det blir bara fel, och som jag sa är det inte fullt spikat än, konstaterar Kallbäck.

När vill ni ha det klart?

– Det optimala är att ha allting klart så snart som möjligt. Vi har sagt att när försäsongsträningen drar i gång (i början av januari) vill vi ha en hyfsat klar trupp. Då snackar vi spelare från den befintliga truppen, och eventuella nyförvärv.

När det gäller nyförvärv har Kallbäck tidigare sagt att han siktar på att få in spelare med allsvenska meriter.

– Vi har koll på spelare som sitter på utgående kontrakt. Spelare som kanske inte får den speltid de vill ha i allsvenskan. Det behöver ju inte alltid vara ett steg nedåt att gå till Superettan. Visst, det är ett steg nedåt i seriesystemet, men det kan också vara en väg uppåt, på sikt.

Inför förra säsongen hade Brage en hel del provspelare på plats i olika omgångar. Något man kommer försöka att minska ned på framöver.

– Det är jävligt svårt för en spelare att göra sig rättvisa på ett provspel. Vi vill gå mer på spelare som vi scoutat, och som vi vet har vissa kvaliteter, säger Kallbäck som dock inte utesluter att provspel kan bli aktuellt i någon form.