Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

OS-kock flyttar till Sälen

Den OS-medaljerade mästerkocken Fredrik Hedlund har med sin familj flyttat till Sälen. Han blir kulinarisk köksmästare på restaurang Lammet och Grisen i Lindvallen.

Fredrik Hedlund var med i det svenska laget som för några veckor sedan tog storslam vid matlagnings-OS i Tyskland. De svenska kockarna tog hem sju guldmedaljer.

Han har under åtta år varit med i Svenska Kocklandslaget och har lång erfarenhet av att laga mat på högsta tävlingsnivå.

– Fredrik har under två vintersäsonger gästat oss i Sälen och haft inspirationsdagar för våra kockar. Olika möjligheter till utökat samarbete har då diskuterats. Högst upp på vår lista har varit att locka Fredrik till Sälen på riktigt, säger Mattias Richert, vd på Lammet och Grisen.

– Avgörandet kom nog i våras då vi bjöd med Fredriks sambo Lina och deras två små barn upp till fjällen. Efter en grundlig guidning till Sälens fina dagis, skola, natur och fjäll så insåg de vilken fantastisk livskvalitet familjen får här.  

Fredriks tävlande är inte över med flytten till Sälen. Nu laddar han inför Årets Kock 2013.

Lammet och Grisen i Sälen öppnar för säsongen vid kommande månadsskifte, och i början av december invigs den nya utbyggnaden.