Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orsaskolans elever fick se vad gymnasieskolor har att erbjud

Annons

Den här måndagskvällen såg det ut som vilken skoldag som helst på Orsaskolan, det var febril aktivitet och fullt med både elever och lärare.

Har Orsaskolan börjat med kvällsundervisning?

INSÄNT. Det var gymnasiemässa för årskurs 8 och dit alla som ville i årskurs 9 var inbjudna. Världen är större än Mora gymnasieskola och för att visa upp lite av vilket utbud som finns att välja på hade studie- och yrkesvägledaren Johanna Möller förutom Mora gymnasieskola bjudit in gymnasieskolor från hela Dalarna.

Med på ett hörn var också en mycket långväga gäst, Hornavanskolan från Arjeplog som erbjuder Sveriges enda fordonstestteknikutbildning och en särskild eventutgång på sitt Hotell och turismprogram

Varje år bjuds eleverna på Orsaskolan att se vads som erbjuds på Mora gymnasium. Mora är en stor skola men har inte alla program så för att eleverna på Orsaskolan skulle få en liten inblick i vad som finns i Dalarna var utbildningar från hela Dalarnas region inbjudna.

Tillsammans blev det ett väldigt brett utbud med de allra flesta programmen representerade.

För årskurs 8 är mässan kickoffen inför vad som komma skall för om bara några månader står de där och skall göra sitt val

Årskurs 9 var inbjuda för att frivilligt ta en sista möjlighet att orientera sig i sluttampen sin möjlighet att ändra eller lägga till sitt gymnasieval.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons