Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orsakonstnär vann affischpris

Orsakonstnären Monika Wennergren vann affischpriset med sin stora akrylmålning "Warte nur, bald ruhest du auch/Leinestrasse 6", i Helsingborgs Konstförenings jurybedömda utställning Salong! 2012 i Dunkers Kulturhus i Helsingborg.

Vinsten av affischpriset innebär att Monika Wennergren får pryda affischerna och katalogerna vid nästa års Salong! 2013. I november är hon också inbjuden att tala om sin konst.

Deltagare i salongen är konstnärer med anknytning till Skåne eller Helsingör. I år hade 396 konstnärer skickat in 1 900 alster, varav 100 valdes ut. Utställningen pågår till och med den 25 november. På samma gång pågår höstens stora utställning om bildmakare Jan Lööfs konstvärld samt Sara Cooper och Nina Gorfers fotokonst.

Monika Wennergren är också aktuell i Konst i Dalarna på Magasinet i Falun. Utställningen pågår den 29 september - 7 oktober där hon medverkar tillsammans med ett 50-tal Dalakonstnärer.