Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill öka ungas konstintresse

/

Annons

- Syftet med kursen är att ta bort eventuella föreställningar om att konstskapande går ut på att man måste ha en särskild begåvning inom exempelvis måleri, berättar ledaren och initiativtagaren, Anna-Clara Sjöholm.

- Här ska alla kunna vara med och testa nya sätt att uttrycka sig på, fortsätter hon.

Konstnären Anna-Clara Sjöholm är anställd som "artolog" av landstinget i ett pågående pilotprojekt med ändamål att öka konstintresset bland kommunens unga. Konst-Laboratoriet är en del av pilotprojektet och under förra veckan fick ett tiotal barn och ungdomar chansen att laborera fram konstverk tillverkat av material som de hämtat på skrottippen i Hansjö. Fantasin fick flöda fritt och med hjälp av akrylfärg, trä, nål och tråd växte en rad kreativa skapelser fram.

- Det var en bra kurs, just för att man fick lära sig att upptäcka annorlunda sidor av konsten, som att arbeta med material man hittat på skroten, säger deltagaren Magdalena Sundberg.

Den veckolånga kursen avslutades med en utställning i "Leifs galleri", där deltagarna fick visa upp sina verk för allmänheten. Till hösten kommer Anna-Clara Sjöholm fortsätta driva kurser i Konst-Laboratoriets regi. Hon hoppas då kunna välkomna sina unga deltagare i nya spännande lokaler.

Mer läsning

Annons