Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill bara gråta över den sönderkörda myren

/
  • Sönderkörd. En detaljbild över den södra viken på Tranulokarna visar tydligt det täta spårsystemet efter 4-hjulingarna.
  • Spår. 4-hjulsåkarna har nyttjat hela Tranulokarna för sin lek, vilket flygbilden visar.
  • Vattvälling. Blötmyren Tranulokarna är i dag ett virrvarr av spår där de skadade partierna ligger som blöta jordsträngar. Tallhedsbon Monica Eriksson är bedrövad över skadegörelsen.

Annons

- Man vill bara gråta när man ser myren i dag. Den är helt sönderkörd av 4-hjulingar, säger Tallhedsborna Monica Eriksson och Anke Meyer.

Tranulokarna är ett par mindre tjärnar mellan Tallhed och Orsa flygplats. Söder om tjärnarna ligger den blötmyr som nu körts sönder.

- Jag brukar cykla runt myren nästan varje kväll och på onsdagen för nästan två veckor sedan såg jag att det var folk med 4-hjulingar vid myren, berättar Anke Meyer.

- Då trodde jag det var förberedelser för evenemanget Wheels, Wings & Winchesters som hölls förra helgen på Orsa flygplats. När jag cyklade förbi igen på torsdagskvällen så såg jag att någon åkt på myren, men då var det inte så många spår.

- Det är så tragiskt. Myren är helt förstörd och det kommer att ta många, många år innan spåren är borta, säger Monica Eriksson.

Läs mer i måndagens tidning!

Mer läsning

Annons