Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi vill att människor ska leva i fred med varandra"

/
  • Gränslös gemenskap. Fares Kakulima, domprost i Karagwe stift i Tanzania, önskade ett ännu bättre samarbete mellan kristna församlingar i Tanzania och Sverige.  Foto: Dan Havemose
  • Gränslös gemenskap. Med en bön till den heliga anden på swahili inledde domprosten i Karagwe stift i Tanzania, Fares Kakulima, och prästen Anders Åkerlund, söndagens gudstjänst i Orsa kyrka.  Foto: Dan Havemose

Annons

Fares Kakulima berättade om evangelisk-lutherska kyrkans insatser i Tanzania och hur bistånd från Svenska kyrkan kommit till användning, bland annat i form av två skolor och projekt för träplantering.

- Det står i skapelseberättelsen att skapelsen är god. Vi vill att människor ska få leva i fred med varandra, sa Kakulima.

Prästen Anders Åkerlund, tidigare missionär i Tanzania, inledde gudstjänsten genom att tillsammans med Kakulima sjunga en bön till den helige anden på swahili.

De båda deltar nästa vecka i den kristna konferensen "Världens fest" i Åre, som beräknas samla 1 500 personer från Sverige och resten av världen.

Kakulima efterfrågade ett närmare samarbete, utan gränser, mellan kyrkorna och framhöll likheterna med arbetet som bedrivs av kristna församlingar i de båda länderna.

- Det är dags att vi möts och undersöker Guds mening. Nu jobbar vi med partnerskap, församling till församling, sa Fares Kakulima.

Mer läsning

Annons