Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utser världsbarnpris

/
  • Världsbarn. Läraren Margareta Olsson tillsammans med några av de elever på Kyrkbyns skola som arbetat med Worlds childrens price, Morid Safi, Linus Hultman, Oskar Rosén, Alen Heric, Kalle Andersson, Kalle Eriksson, André Lindgren, Louise Lindberg, Linus Persson, Anii Svan, Maya Eriksson, Emil Hansson, Linn Särnblad och Lydia Davidsson. Foto: Jan Norberg

Annons

- Många hjälporganisationer och FN står bakom världsbarnpriset, berättar Margareta Olsson som är lärare på Kyrkbyns skola.

En internationell jury har plockat ut tre kandidater till priset, Cynthia Maung från Burma, Inderjit Khurana, Indien och Betty Makoni, Zimbabwe.

Cynthia som flytt från Burma till Thailand är läkare. Hon utbildar så kallade ryggsäcksläkare som går över gränsen till Burma och hjälper barn där.

Inderjit har tagit sig an de allra fattigaste barnen i Indien, sådana som tigger på järnvägsstationer. Inderjit ordnar undervisning åt dem direkt på platsen, hon kan använda perrongerna som skolsalar.

Betty Makoni driver barnhem och skola för utsatta flickor i Zimbabwe.

Nu har eleverna på Kyrkbyns skola lärt sig mycket om de här tre kvinnorna. I onsdags presenterade de sina arbeten och på lördag ska de rösta fram en kandidat.

- Det är bra att man får rösta och på så sätt hjälpa till, tycker Alen Hergic.

- De som hjälper barnen ska få någonting så att de kan göra ännu mer, säger Louise Lindberg och Oscar Rosén förklarar att det är roligt att läsa om hur de har det i andra länder.

- Eftersom det handlar om barn engagerar det här eleverna och det blir verkligt för dem, säger Margareta Olsson.

Mer läsning

Annons