Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Superföretag fixar kläderna

/
  • Allt fler har upptäckt vad lilla Profiltextil i Orsa kan erbjuda, berättar Joakim Kusén.

Färjestad BK gör, Leksands IF, Mora IK gör det förstås också: de beställer sina profilkläder hos Profiltextil i Orsa.
I år finns åtta dalaföretag som tidningen Veckans Affärer listar som superföretag, ett av dem är just Profiltextil i Orsa.

Annons

Vad är då hemligheten bakom framgångarna?

– Vi designar kläderna efter kundernas önskemål som sedan produceras av affärspartners i Portugal . Det är mindre volymer av högsta kvalitet, berättat Joakim Kusén som driver företaget tillsammans med sin far Jan Persson.

Vägg i vägg på Dalagatan 1 finns också Bröderna Hamrén och Peter Hamrén har också ett finger med i det företaget och har kunnat utnyttja sina gamla ishockeykontakter i det här sammanhanget. I Finland finns ett filialföretag.

Partnern i Portugal, som också är ett familjeföretag, anlitar sedan i sin tur en mängd mindre företag i närheten som underleverantörer.

– Med vårt upplägg kan kunderna beställa mindre serier av plagg. Vi är ytterst flexibla. Om man beställer i Asien handlar det alltid om flera hundra plagg - minst.

– Och visst man kan få till exempel firmamärket med mera på en blå tröja, men bara på en viss blå tröja i Asien. Vi kan fixa den med olika blå nyanser på samma tröja och andra olika detaljer, för att nu bara nämna ett exempel.

Profiltextil kunder finns huvudsakligen i Idrottsvärlden.

Allt fler butiker har också upptäckt företaget.

– Hos oss kan de beställa mindre serier och därmed förnya sortimentet oftare.

Även företag har upptäckt det Orsaföretaget för få fram profilkläder åt till exempel sina anställda.

– Själva är vi ett litet företag med bara fyra medarbetare plus vår finske representant som driver det hela som eget företag. Men i Portugal är det många som får jobb tack vare oss.

Och Joakim Kusén avslöjar en hemlighet: Även i Schweiz är nu ett filialföretag på gång. Med det hoppas man kunna nå även den österrikiska och tyska marknaden.

Mer läsning

Annons