Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommaren öppnar med Frelins

/
  • Premiärbesökare. Kent Lagerroos och Holger Fors, drack öl på Frelins uteservering, när den öppnade i måndags.
  • Öppet. Frelins har fått tillbaka utskänkningstillståndet och slagit upp dörrarna för säsongen.

Annons

I måndags öppnade Frelins café för sommarsäsongen och det vackra vädret lockade en hel del gäster till uteserveringen. Frelins har varit en omtyckt mötesplats för Orsaborna sedan årtionden tillbaka, men lokalen har under långa perioder varit stängd av olika anledningar. Förra sommaren hade man öppet trots det då indragna utskänkningstillståndet, men i år kan både gäster och ägare glädjas åt att det återinförts.

- Det känns bra att Frelins har öppnat igen. Det är en traditionell samlingsplats i Orsa, där man ska kunna ta sig en öl och titta på folk, säger Orsabon Kent Lagerros.

-Frelins är dessutom något av det första man ser när man kommer in i centrum. Jag önskar såklart att det vore öppet året runt, det skulle ge mer liv till orten, fortsätter han.

Frelins ägare Jan Bertals är glad att han fått alkoholtillståndet tillbaka, men samtidigt besviken över att socialförvaltningen inte beviljat honom öppettillstånd till klockan 02, under sommarens fyra yror.

- Det borde vara samma villkor för alla krogar här i Orsa under yrorna, men det är bara hotellet som får ha öppet till 02, säger Jan Bertals.

En av faktorerna som kan ligga till grund för socialförvaltningens beslut är att boende i närområdet eventuellt skulle störas.

- Om krögaren är missnöjd med beslutet kan han alltid överklaga till länsrätten, säger Astrid Lundberg, vid socialförvaltningen i Orsa.

Mer läsning

Annons