Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart dags för byggstart

/
  • Byggklart. KLH: s platschef Folker Schönbacher visar platsen där den stora fabrikbyggnaden snart kommer att uppföras.  Foto: Jeanette Lundbeck

Annons

Byggstarten av KLH:s stora fabrikssatsning på Born har skjutits upp ett flertal gånger. Men när sommarens semestrar är slut ska grunden till fabriken äntligen läggas hävdar KLH:s platschef Folker Schönbacher.

- Siljan Schakt har gjort i ordning markunderlaget där fabriken ska ligga, så nu är det bara att sätta i gång bygget efter semestern, säger Volker Schönbacher.

- Vi försöker använda oss av lokala företag så gott det går och det blir Mora-Orsa byggtjänst AB som kommer att bygga själva fabriken, fortsätter han.

Den cirka 10 000 kvadratmeter stora fabriken för tillverkning av massiva väggblock i trä, beräknas stå helt klar i slutet av året.

- Allt går enligt planering, så fabriken bör vara klar och produktionen igång till vintern 2006, menar Folker Schönbacher.

Byggnaden kommer att uppföras cirka 50 meter närmare bebyggelsen, än man först planerat. Detta för att få ett så plant underlag som möjligt redan från början.

- Det här är den bästa lösningen för alla inblandade parter, menar Folker Schönbacher.

- I början hade vi en del klagomål från grannarna i området, men nu är allt löst, fortsätter han.

Folker Schönbacher tillbakavisar de rykten som cirkulerar "på byn" om att virke till kommande produktion skulle importeras från sydamerika.

- Den som påstår det vet nog inte vad en sådan import skulle innebära i fraktkostnader. Då skulle vi byggt en fabrik där istället, säger han.

KHL:s platschef kan därför garantera att en import från sydamerika aldrig kommer att bli aktuell.

- Nej, det är bara rykten, jag är inte orolig för att det inte skulle finnas tillräckligt med timmer här, avslutar han.

Mer läsning

Annons