Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolbarn ska utbildas i rovdjursfrågan

/

Annons

Naturvårdsverket har beviljat Rovdjurscentrum och Björnparken 1,6 miljoner kronor till fem nya projekt. Det första i raden har som mål att lära mellanstadiebarn mer om rovdjuren på norra halvkotet. Med saklig information i ryggsäcken ska de unga sedan kunna ge sig in i rovdjursdebatten på egen hand.

- Alla barn kommer från ett hem där det finns en åsikt. Därför är det väldigt viktigt att ge barnen en mångsidig faktabakgrund, så att de kan skapa egna åsikter och värderingar, säger projektets assistent Lena Karlsson.

Samtliga mellanstadieklasser i Dalarna har bjudits in att delta i projektets specialutformade rovdjursdagar, som kommer att pågå under fem veckor strax efter skolstarten. Förutom att se på utställningar och filmer kommer eleverna att få tillgång till de interaktiva lek - och lärstationerna som finns i Björnparken, de får även en timmes guidad tur.

- Mellanstadiebarn är en tacksam grupp att vända sig till, de är nyfikna och sugna på kunskap, säger projektledare Anders Björklund.

- Men vi vill inte försöka styra politiken på något sätt, utan bara informera och få en bra dialog med barn och ungdom i den här typen av frågor, understryker han.

Av de 1,6 miljonerna projekten fått från Naturvårdsverket används 200 000 kronor till Rovdjursdagarna. Pengarna räcker inte till alla mellanstadieklasser som bjudits in, så det är först till kvarn som gäller. Totalt beräknar parken kunna ta emot ett 60-tal skolklasser.

Mer läsning

Annons