Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skattunge handel kan bli årets kooperativ

Nu är de fyra finalisterna klara i tävlingen "Årets kooperativ" som arrangeras av Coompanion Sverige. En av de kooperativ som är med i finalen är Skattunge handel som ligger i Skattungbyn utanför Orsa.

Annons

Tävlingen "Årets kooperativ" går ut på att folket ska utse vinnaren genom att rösta via Coompanions hemsida. Röstningen är öppen till den 6 november och det kooperativ av de fyra finalisterna som får flest röster vinner 10 000 kronor och ett kostnadsfritt medlemskap hos Arbetsgivarföreningen KFO.

Här är Coompanion Sveriges beskrivning av Skattunge handel:

"Skattunge handel är en stabil lanthandel i utveckling. Med 21 år på nacken utvecklar den sin verksamhet tjänsteutbudet i nära samarbete med såväl ideella krafter som andra verksamheter i byn.

Butiken har under alla år haft en tydlig strävan att erbjuda ekologiska produkter till kunderna, vilket överraskar turister som besöker butiken, men är en självklarhet för en stor del av de åretruntboende.

Nina Lindunger och Nicklas Östberg jobbar på Skattunge handel.

Under året arrangeras Plantbytardag (våren), Höstmarknad och Julmarknad i anslutningtill butiken, då många hjälper till och säljer produkter från byarna runt om. Butiken har även arrangerat en pepparkakshusbyggetävling i nästan 20 år, där barn och vuxna utövat sin konstnärliga ådra till fantasifulla och ofta underfundiga byggen.

De är livsmedelsleverantör till kommunala förskolan och Skattunge Friskola, ett gruppboende och genom utkörning av varor till pensionärer i hela Orsa kommun har kooperativet utvecklat kundvärdet utanför butikslokalens väggar.

Gamla som unga, fastboende och sommarboende är engagerade i butiken och just nu håller dessa ideella krafter på attrenovera gemenskapslokalen där butiken och medlemmar erbjuder gratis wifi, kaffe med gobullar och tillhandahåller turistinformation.

Det nära samarbetet med människor,organisationer och myndigheter gör Skattunge handel till hjärtat i ett blodomlopp i enlandsbygd i god kondition."

Mer läsning

Annons