Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordsommar för Orsa Grönklitt

/
  • Publikattraktioner. Fram till juli månad har Orsa Björnpark ökat sin omsättning med 80 procent i jämförelse med rekordsommaren i fjol. Foto: Börje Lindh

Annons

De senaste tre åren har Orsa Grönklitt AB genomfört satsningar på cirka 300 miljoner kronor. Den största delen av satsningarna har gjorts i Orsa och där kan man nu redan innan juli är slut konstatera att omsättningen ökat med drygt 80 procent.

- Vi har fått stort genomslag via alla nya investeringar vi har gjort, framförallt genom Tigeranläggningen och Rovdjurscenter, säger Orsa Grönklitts vd, Torbjörn Wallin.

- Sedan har vi märkt att vi får mycket återbesök, det tyder på nöjda kunder, fortsätter han.

Parallellt med de stora investeringarna har bolaget även stärkt sin marknadsföring och sina återförsäljarkontakter, framförallt utomlands. Bland de utländska gästerna som utgör ungefär 70 procent av besökarna, kan parken notera en mycket bra tillväxt från den holländska marknaden. Sedan flera månader tillbaka har nästan alla stugorna i Grönklitt och Orsa varit fullbokade och över 50 procent av boendegästerna kommer från just Holland.

- Holländarna tycker väldigt bra om Grönklitt. Vi har väl en produkt som de gillar med lagom mycket vildmark och så ligger vi ganska nära rent geografiskt, säger Torbjörn Wallin.

På stugsidan har man till och med fått lov att säga nej till gäster, eftersom det inte finns tillräckligt med plats för alla. Det ska det dock rådas bot på till nästkommande säsong.

- Just nu håller vi på att bygga ett nytt område med 1 500 bäddar, men det kommer att bli ännu fler fram till 2010, säger Torbjörn Wallin.

Torbjörn Wallin tycker i det stora hela att parken klarat av sommarens stora publikökning bra.

- Vi har organiserat och anpassat oss för att ta emot mycket besökare. Förutom att vi har ökat bemanningen har vi också satt in trafikvakter vid stora dagar, berättar Torbjörn Wallin.

- När sommaren är slut ska vi summera allt och se om något kan förbättras till nästa år, fortsätter han.

Under den kommande treårsperioden räknar Orsa Grönklitt med en fortsatt expansion, där det avsatts en budget på ytterligare omkring 300 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons