Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orsabor har kreativa idéer

/
  • Arbetsgrupp. Teis Christiansen, Catarina Lundqvist och Henrik Göthberg utgör tillsammans en arbetsgrupp som ska ta fram ett frågeformulär för att sporra den kreativa kraften i kommunen.

Annons

Slutprodukten som trion ska arbeta fram blir ett frågeformulär med tio frågor, som ska rikta sig till orsabor i alla åldrar och kunna användas både i skolan, av privatpersoner och i företag.

- Det viktiga är "tillvaratagandet" av alla kreativa idéer och hur de ska förverkligas.

Catarina Lundqvist är intresserad av frågor kring livsstrategier och karriärsvägar.

- Det inbegriper hur unga människor ser på sitt handlingsutrymme i ett samhälle där det i dag finns många valmöjligheter, säger hon.

Frågeställningar som arbetsgruppen ska ta ställning till när formuläret tas fram är till exempel vad det är som gör att människor tar initiativ i sitt liv och om det går att påverka.

- Det här kan påverkas av vilken kultur det finns i den ort man bor, vilka normer, värderingar och inställningar som gäller.

De här frågeställningarna kan sammanfattas med att man "tar tempen" på initiativkraften i kommun. När det är gjort kommer nästa uppgift och det är vad man kan göra åt situationen.

- Det hela är så enkelt att ska man kunna utvecklas, så måste man veta var man befinner sig. Redan nu finns det många initiativrika människor i Orsa, men blir det ändå fler ökar möjligheten till framgångsrika resultat.

Mer läsning

Annons