Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orsa ungdomskör fann inspiration i Göteborg: "Det ger nya intryck"

Göteborg hade ynnesten att få besök av Orsa ungdomskör i helgen.
– Det är bra att förkovra sig i körlivet och att visa upp sig för en ny publik, förklarar körledare Ingrid Eriksson.

Annons
Kören må vara van vid att framträda på Röda kvarn i Orsa men i år fick de chansen att göra det i Göteborg.
Bra att förkovra sig i körlivet och att visa upp sig för en ny publik, det ger nya intryck och mycket inspiration.

Orsa ungdomskör har i år valt att åka ut på turné istället för den sedvanliga vårshowen som de senaste åren ägt rum på Röda kvarn.

Det bar av till Göteborg där kören hade ett antal sjungningar i olika kyrkor och en konsertshow på den anrika teatern Aftonstjärnan där bland annat Carl-Einar Häckners föreställning gått för utsålda hus hela våren.

– Att resa med Orsa Ungdomskör är unikt då vi sjunger överallt, möter människor, bor och äter tillsammans. Under denna resa träffade vi Elin på en busshållsplats, en ung rappande tjej med missbruksproblematik och kriminalitet i bagaget, berättar körsångaren Moa Emilsson.

Mötet resulterade i att Elin rappade under en av körens låtar i söndagens gudstjänst. Efter sången sa prästen skämtsamt att predikan var överflödig.

Resan till Göteborg var inspirerande för kören.

Det senaste året har innehållit en del resor till Stockholm eftersom Orsa Ungdomskör varit efterfrågade i sammanhäng där olika körer möter varandra och uppträder tillsammans.

– I september åkte vi till Immanuelskyrkan i Stockholm där kören fick leda workshops tillsammans med andra körer och duktiga körledare från regionen runt huvudstaden. Det är bra att förkovra sig i körlivet och att visa upp sig för en ny publik, det ger nya intryck och mycket inspiration, säger körledaren Ingrid Eriksson.

Välbekanta ansikten i Orsa men nya i Göteborg.

Kören var också iväg på en resa i mars där de såg The Book of Mormon och efter föreställningen fick kören chansen att tacka Linus Wahlgren med en sång.

– Årets olika aktiviteter och resor har varit nyttiga att göra samtidigt som vi söker nya sångare till kören, menar Ingrid Eriksson.

Nästa uppdrag för många av sångarna i Orsa Ungdomskör är de berömda sånglägren i Skattungbyn för barn mellan nio och 14 år som äger rum veckan före midsommar.

Mer läsning

Annons