Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny show med Orsa ungdomskör

Annons

Let´s Respect Alive är en show där godbitarna från de tidigare showerna Respect, Let´ Twist och Stayin Alive.

- Vi beskriver showen som "det bästa av det mesta", säger Sara Hedman.

Tidigare har ungdomskören kört sina shower i Röda Kvarn, men den här gången har man flyttat till Skeer.

- Förut hade vi även våra övningar i Röda Kvarn och då var det naturligt att även hålla showerna där. Nu har vi vår verksamhet i Musikskolans lokaler och då var det lämpligt att testa ett nytt ställe för showen, säger Sara Hedman.

Att det blev en "samlings-show" den här gången kan till viss del skyllas på tidsbrist. Succéerna från tidigare år är svåra att överträffa och då behövs det massor av tid för att lyckas. Dessutom saknar kören det här året några manliga röster.

- Därför valde vi att plocka "det bästa av det mesta" från tidigare shower. De låtarna sitter eftersom många av körmedlemmarna varit med i de tidigare showerna. Trots det har vi övat flitigt, så att de nya körmedlemmarna, och även vi äldre, känner att allt flyter perfekt, säger Sara Hedman.

Orsa ungdomskör består av ett 30-tal ungdomar i åldern 13 - 24 år. Showen Let´ Respect Alive har premiär på lördagskvällen och på söndagen ges två föreställningar.

- Med årets show, och även barnkörlägret i Fredshammar, vill vi ungdomar i kören markera att vi tar ett tydligt avstamp mot den främlingsfientlighet som vi sett exempel på i Orsa. Vi har en stämpel både på affischen till showen och på inbjudningarna till barnkörlägret som visar vårt ställningstagande, säger Sara Hedman.

Mer läsning

Annons