Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Matrix är ett schyst bolag"

/

Annons

Tidningen berättade under fredagen om människor som känner sig lurade av Stefan Edefors och företaget Matrix Global Inc. De hade själva gått in som distributörer i företaget till en kostnad av 700 euro per person, och värvat andra som gjort samma sak.

- Jag har inte upplevt att de blivit lurade. Sen är det alltid olyckligt när människor känner sig missnöjda, men det är inte sånt som jag kan rå över, säger Edefors, när tidningen träffar honom på Skeer under fredagkvällen.

Edefors vill inte kännas av några löften, som ska ha givits vid möten på hotell Royal Viking, i Stockholm 2004, om att bolaget gärna köper tillbaka ägarandelarna om någon vill sälja tillbaka.

- Jag har inte sagt det. Jag har sagt att Matrix har förköpsrätt, men inte att Matrix kommer att köpa ut andelen. De här människorna har alla kryssat i att de godkänt villkoren, säger Edefors.

Stefan Edefors anser heller inte att de resor som distributörer tidningen varit i kontakt med köpt, och som enligt dem inte gått att använda, varit bluffresor. Enligt Edefors har det istället varit hårt tryck på vissa destinationer vilket gjort att vissa reskunder inte kunnat komma iväg till vissa resmål vissa tider på året.

Jutiar Baban, som tillsammans med sin bror, ska ha värvat 25-30 personer att gå med i nätverket, utan att få någon ersättning, och som säger sig ha kontaktat Edefors och bett honom att ringa tillbaka, vill Stefan Edefors inte heller kännas vid.

- Hade det varit sant att han värvat så många så skulle jag känna till det. Men jag känner inte till namnet. Vad jag vet har han aldrig kontaktat mig.

Stefan Edefors är tydlig med att han själv ser Matrix som ett seriöst och ärligt företag som inte lurar sina delägare på pengar.

- Matrix är ett schyst bolag, absolut, säger han.

Mer läsning

Annons