Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad farthelg i Orsa

/

I helgen har det körts ett träningsläger med fart. Nyblivna fartfantaster har blandats med världscupvinnare och entusiasmen hos ungdomarna har det inte gått att ta miste på när det varvats Super-G och Speedski i Orsa Grönklitts Norrbacke.

Annons

Att varva de två fartgrenarna Speedski och Super-G visade sig vara ett populärt upplägg. Lägret blev snabbt fulltecknat och inte mindre än 52 åkare mötte upp i Orsa. Lägret var främst inriktat på ungdomar från D-åkare och uppåt med syftet att ge möjlighet för ungdomarna att under säkra former pröva att åka lite fortare än vad de är vana vid, samt naturligtvis öka kunskapen om de bägge fartdisciplinerna.

Med det upplägg som testas i Orsa är den gemensamma nämnaren fartåkning, men på två väldigt olika sätt. Att i samma träningsläger få testa G-krafterna och balansen i super-G och trimmas i konsten att få skidorna att flyta över snön.

Att minimera luftmotståndet som i Speedski verkar vara en perfekt kombination för många ungdomar med fartlängtan! Att dessutom få lite tips om hur man åker riktigt fort på skidor från Sanna Tidstrand, Sälens IF, som har det gällande världsrekordet i speedski är det nog många av deltagarna som inte glömmer i första taget.

Deltagarna kom från främst klubbar i Dalarna och Värmland men även fartsugna åkare från Sundsvall, Stockholm och Göteborg hade mött upp i Orsa! 

Deltagare och ledare verkar ha uppskattat arrangemanget, vi har fått väldigt många positiva kommentarer säger Jan Magnusson, grenansvarig Speedski Svenska Skidförbundet

Mer läsning

Annons