Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krav på rapport om mögel överklagat

Ett ärende om mögel i en hyresfastighet i kvarteret Hästen har överklagats till Mark- och miljödomstolen vid Nacka tingsrätt.

Annons

Den 30 augusti anmälde en hyresgäst att det var mögel och fuktskador i hennes lägenhet. Miljönämnden som inspekterade lägenheten konstaterade att det fanns mögel där och kontaktade sedan hyresvärden, ett bolag med säte i Västerås.

Vid en ny inspektion i slutet på september hade fuktskadan spridit sig och orsakat mer mögeltillväxt.

Miljönämnden beslöt då att fastighetsbolaget ska låta undersöka delar av fastigheten. En fackman ska göra undersökningen och lämna en skriftlig rapport till miljökontoret senast den 2 december, fastslog nämnden.

Fastighetsbolaget överklagade det här beslutet och förklarade att bolaget åtgärdat problemen, bland annat genom att bila ner väggar och golv i ett badrum som gränsade till den aktuella hyresgästens lägenhet.

Bolaget har i sitt överklagande hänvisat till miljöbalken där det står att "mer ingripande åtgärder än vad som behövs i det enskilda fallet får dock inte tillgripas".

Länsstyrelsen tycker att miljönämndens krav på undersökning av fastigheten är rimligt. Dock ska tiden för redovisning av undersökningen flyttas fram till den 31 december som sista datum för inlämnande av rapporten till miljökontoret.

Fastighetsbolaget har överklagat Länsstyrelsens beslut, så ärendet hamnar nu hos Nacka tingsrätts miljödomstol.

Mer läsning

Annons