Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanonsommar i Skräddar-Djurberga

/
  • Toppen. Lata dagar i solen gottar sig de här grisarna åt när den riktiga sommaren äntligen kommit till Skräddar-Djurberga.  Foto: Börje Lindh
  • Nöjd. I fyra år har Gerd Harg skött om serveringen i Skräddar-Djurberga. Sommarens tillströmmning av besökare bedömer hon som kanonbra.  Foto: Börje Lindh

Annons

- För oss har det varit en kanonsommar. Det troliga är att turisterna sökt sig andra utflyktsmål när badstranden inte lockat. Jämfört med förra sommaren har vi haft fler besökare nästan alla dagar, säger Gerd Harg som sköter serveringen i Skräddar-Djurberga.

På vägen upp passerar man den verkliga veteranen på vallen. Det är fäbodkullan Ing-Britt Lind, som nu arbetar sin 18:e sommar i Skräddar-Djurberga.

- I år har jag fem kor och sex kvigor som är på bete ute i skogen. Här på vallen finns det också sex kalvar, två grisar, höns och kycklingar, berättar Ing-Britt.

Både Ing-Britt och Gerd har den här somaren märkt att det utländska inslaget bland besökarna ökat.

- Speciellt har vi märkt att det varit många från Tyskland, Danmark och Holland här. Det finns också besökare från USA och Finland som skrivit in sig i gästboken.

Den dag som blivit pärlan i verksamheten är den speciella Fäboddag som arrangeras i juli. Då är det både hantverkade och musik som bjuds utöver det vanliga utbudet.

- När vi började arrangera fäboddagen på eftermiddagen, istället för på kvällstid, så ökade besöksantalet markant. I år måste det ha varit 300 - 400 besökare här samtidigt, säger Gerd Harg.

Mer läsning

Annons