Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Internetsatsning ska locka fisketurister

/
  • Turistmagnet? Fiskeintresserade turister skall lockas till kommunen via en stor hemsidesatsning som Orsa Fiskevårdsområde står bakom.  Foto: Orsa Fiskevårdsområde

Annons

- Jag skulle gissa att detta är en av de största satsningarna för hemsidor inom Sveriges fiskevårdsområden och fiske, säger Hasse Frisk, webmaster och suppliang i Orsa Fiskevårdsområdes styrelse.

Hasse Frisk och hans kollegor i Orsa fiskevårds styrelse hade under en längre tid märkt att intresset kring fiske ökat. Med det insåg de de även vikten av att samla den information som efterfrågades på en plats. Hasse Frisk som hade goda kuskaper kring datorer och webpublicering tog på sig uppdraget att bygga hemsidan. I mars var sidan sökbar på internet och antalet unika besökare sedan dess har redan överstigit 4 400.

- I Sverige överlag finns det dålig information om olika fiskevårdsområden, med några undantag i norr, säger Hasse Frisk.

- I Orsa ligger fisketurismen i sin linda, så den här hemsidan måste betyda mycket för kommunen på sikt. Många turister är ofta intresserade av fiske, fortsätter han.

Orsa Fiskevårdsområdes webplats är länkad från en rad andra hemsidor, bland annat från kommunen och Siljan Turism. Men syftet med hemsidan är inte enbart att locka fler turister till orten, utan även att sprida kunskap om fiskevård till allmänheten.

- Det är en förutsättning att sprida information om vårt arbete för att det ska kunna fortsätta bedrivas, säger Jonas Rexefjord, ordförande i Orsa Fiskevårdsområde.

- Vi vill även uppmuntra ungdomar att intressera sig mer för fiske och vill man veta något idag så går man in på nätet, fortsätter han.

På hemsidan kan besökaren skaffa sig ingående kunskaper om Orsas variationsrika fiskevatten. Det erbjuds även fisketips, expertråd, insektsrapport, meteskola, bildgalleri, kartor samt en rad aktiviteter av interaktiv karaktär. Givetvis går det även att köpa fiskekort via nätet. En Engelskspråkig version av hemsidan är under uppbyggnad och Orsa Fiskevårdsområde hoppas med det även kunna sprida kunskap och information om kommunens fiskevatten utomlands.

Mer läsning

Annons