Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insamlingsstationen i Hansjö flyttas

/
  • Flyttas. Det troliga är att insamlingsstationen i Hansjö försvinner och flyttas till södra delen av Orsa centrum.

Annons

Förutom insamlingsstationen i Hansjö finns det i nuläget sådana även i Skattungbyn, Malmtorget och vid ICA och Konsum.

- Grundtanken med insamlingsstationerna är att hämtningen av förpackningar ska ske där man köper dem. Nu har affären i Hansjö stängt och det i kombination med det låga invånarantalet gör att vi överväger att flytta den stationen, säger Mia Steinbach.

Samtidigt som insamlingsstationerna i centrala Orsa ofta är överfulla, så är det förhållandevis lite material som lämnas i Hansjö.

- Eftersom det behövs fler insamlingsställen i centralorten, har jag fått i uppgift att titta på om det går att flytta Hansjöstationen till södra delen av Orsa centrum. De platser som är aktuella är en placering vid OK-Q8, Hembygdsgården eller vid Willys, säger Mia Steinbach.

Insamlingsstationen vid ICA har också diskuterats.

- Där har vi haft problem med nedskräpning. En tanke vi haft är att flytta fram stationen och göra den mer synlig. Det har vi nu övergett och tänker istället ta bort planket runt stationen och göra en utbyggnad med bland annat större och fler behållare, så att mottagningskapaciteten nästan blir den dubbla.

- Även stationerna i Skattungbyn, Malmtorget och vid Konsum kommer vi att se över och eventuellt åtgärda om det behövs. Allt det här arbetet hoppas vi hinna med under sommaren så vi slipper överfulla stationer i framtiden, säger Mia Steinbach.

Mer läsning

Annons