Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget avgörande om Skattungbyns skola

/
  • Det blev återremiss i kommunstyrelsen när ärendet om Skattungbyns skola skulle avgöras.

Det blev inget avgörande i kommunstyrelsen när ärendet om en försäljning av Skattungbyns skola diskuterades. Ärendet återremitterades sedan både friskoleföreningen och Skattungbyns byförening anhållit om att få träffa kommunen för att diskutera ärendet igen.

Annons

Bakgrunden till att en försäljning av Skattungbyns skola togs upp som ett ärende i kommunstyrelsen är att kommunen och friskoleföreningen i Skattungbyn inte kunnat enas om hyran. Kommunen begär 56 367 kronor per månad i hyra, vilket ger 676 000 per år. Den summan har friskoleföreningen tackat nej till med motiveringen att man då måste reducera någon annan utgift om man ska kunna ta en högre hyra. Den politiska majoriteten valde då att föreslå en försäljning, under förutsättning att förskoleverksamheten kan vara kvar.

I kommunstyrelsen framförde Centerpartiet sitt förslag att kommunen utreder möjligheten att sälja skolan till friskoleföreningen för en krona med hembudsklausul. Friskoleföreningen hade också framfört önskemål om att träffa kommunen igen för att diskutera möjligheten delar av skola, samtidigt som byföreningen vill träffa kommunen för att diskutera ärendet igen.

– Vi var införstådda med att vårt förslag skulle innebära en återremiss eftersom vi begärde att kommunen ska utreda möjligheten att sälja skolan till friskoleföreningen för en krona med hembudsklausul, säger Mikael Thalin, C.

– Vad vi förstår så ingår vårt förslag i återremissen där friskoleföreningen vill diskutera möjligheten att hyra delar av skolan och byföreningen hur lokalerna ska användas i framtiden.

Mer läsning

Annons