Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inflyttningspresent: P-böter

/

Annons

De som åker runt och delar ut parkeringsböter lär knappast få något populärpris. När som helst kan de dyka upp och "lappa" en bil som står lite illa parkerad. Är det förbjudet att parkera där, är det heller inte mer än rätt att det skrivs ut böter.

Men det är nog inte alla som vet om att böter kan drabba även de som håller på att flytta. Just det drabbade i helgen en familj som var på väg att tömma sin lägenhet på Ekbacken i Orsa.

Bil med släp stod utanför lägenheten. På släpet stod ett bord, dörren till lägenheten var öppen och alla kunde se att det här var en familj som höll på att flytta. Döm om deras förvåning när de kom ut och fick se att på bilens vindruta satt en böteslapp.

- Hur kan man få böter vid en flytt? undrade familjen.

Så här svarar Tore Hermans på SPU (Svensk Personaluthyrning & Bevakning):

- Man får stå inne på området i tio minuter. Sker ingen i- och urlastning under den här tiden, ska det skrivas ut en parkeringsanmärkning.

Men du måste ju ha förstått att det här var en familj som höll på att flytta?

- Jag väntade i tio minuter och inget hände. Då hade det övergått från i- och urlastning till parkering och det är förbjudet. Då skulle de ha flyttat bilen, förklarar Tore.

På Orsabostäder säger man att Tore följt reglementet som "lappat" den flyttande familjen.

- Visst är det enligt reglerna, men i det här fallet kunde det ha sköts på ett smidigare sätt, menar Agneta Markegård.

- Men skulle det vara helt riktigt hade jag också skrivit på släpvagnen. Det var ju två "fordon" som stod där och jag skrev bara på bilen, tillägger Tore Hermans.

Mer läsning

Annons