Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyllning till Frida Kahlo i Skattungbyn

Kulturföreningen Lyran presenterar med sitt program i Skattungby bystuga en hel kväll fylld av toner, texter och bilder kring den färstarka och dynamiska mexikanska konstnärinnan Frida Kahlo.

Annons

Lördag den fjärde mars har Kulturföreningen Lyran ett program som hyllar den färgsprakande och unika konstnärinnan Frida Kahlo.

Med sina bilder väcker hon fortfarande starka känslor. Två musiker, Duo Cantilena, Sabina Agnas och Anna Boman Hald musicerar och berättar om Fridas liv vilket var minst sagt dramatiskt. En svår olyckshändelse i unga år gjorde henne handikappad och plågad vilket hon skildrar genom sina målningar som visas på storbildsskärm.

Självporträtt av Frida Kahlo.

Frida Kahlo kom från Mexiko och har blivit känd och uppmärksammad över hela världen för sina starka vackra målningar. Hon dog för sextio år sedan men hennes konst lever kvar med sitt starka innehåll och sin skönhet.

Så här säger Frida Kahlo:

"Jag målar min egen verklighet. Det enda jag vet är att jag målar för att jag behöver det och jag målar alltid vad som än flyger genom huvudet på mig, utan att bry mig om något annat"

Programmet presenteras i bystugan i Skattungbyn den fjärde mars klockan 19.00 . Kulturföreningen Lyran hälsar alla välkomna.

Mer läsning

Annons