Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hittade konståkningstränare i Holland

/
  • Äntligen har man fått en tillfällig konståkningstränare i Orsa. Lara Feller, Johanna Östlund, Elin Frisk, Emilia Erkapers, den holländske tränaren Bram van Meggelen, Josefin Buki, Ellinor Adolfsson, Ulrike Britte och Sandra Folkesson är samlade på isen inför ett av träningspassen, där den holländske tränaren delar med sig av sina erfarenheter och tips.

Under hösten har konståkningsklubben i Orsa varit utan tränare. Det hoppas man nu kunna lösa med holländske Bram van Meggelen, som under ett några dagar långt läger tränar klubbens medlemmar.

Annons

Under fyra dagar kommer 20 unga konståkare i åldrarna åtta och 18 år indelade i tre olika grupper att tränas av 23-årige Bram van Meggelen från Holland. Klubben har under hösten haft svårt att hitta en ny tränare efter att den tidigare slutat i våras. Men så fick Lara Feller, som är engagerad i konståkningsklubben, via internet kontakt med Bram van Meggelen. Och nu är han alltså på plats i Orsa för att träna klubbmedlemmarna.

– Jag är ju från Holland, så för mig var det enklast att börja leta där när vi inte hittade någon tränare i Sverige, säger Lara Feller.

Under hösten har konståkningsungdomarna hjälpts åt med att träna varandra, någonting som har fungerat bra men inte varit optimalt. Konståkerskan Sandra Folkesson har också hjälpt till med träningen när hon har kunnat, men man har saknat en tränare på heltid.

– De äldre åkarna har hjälpt de yngre, men nu kan alla få samma uppmärksamhet, säger Lara Feller.

Tränaren Bram van Meggelen har ägnat sig åt konståkning i elva år och har bland annat varit tränare i Amsterdam och turnerat med olika isshower.

– Jag hoppas att jag kan få en bra kontakt med åkarna, och kan hjälpa dem med sina träningsprogram, säger han. Lara Feller lägger till att det alltid är bra med en ny tränare eftersom alla lär ut olika.

Om Bram van Meggelen får bra kontakt med åkarna och allt går som det är tänkt så kan han komma att stanna ett tag framöver för att fortsätta träna klubbens medlemmar. Vilket vore en chans för eleverna att utvecklas ännu mer, och de hoppas att han stannar.

– Det är stor skillnad mot när vi inte hade någon tränare alls, säger Emilia Erkapers som tränar och tävlar för Orsa konståkningsklubb.

Mer läsning

Annons