Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönklitt räknar ned för största satsningen

/
  • Vy av Koppången. Göran Löving och Camilla Lund, från Alingsås, har målat dekorerna i det nya rovdjurscentret. På bilden även Emil Börjesson som justerar en uppstoppad björnunge i det konstgjorda naturlandskapet.

Annons

Tigerfortet tornar pampigt upp sig på Grönklittsberget. Det 600 kvm stora komplexet med gigantiska glasfönster kommer att bli de sibiriska tigrarnas bostad, när de anländer till parken om en vecka. I anslutning till byggnaden öppnas en 13 000 kvm stor utomhusanläggning, som innefattar en amfiteater med cirka 500 sittplatser. Orsa kommun kan därmed placera Europas hittills största tigeranläggning på kartan.

Parallellt med tigerparken byggs det även för fullt på det nya rovdjurscentret vid bergets fot. Lokalen rymmer förutom de stora utställningsytorna både café, filmrum souvenirbutik och konferensanläggning.

Satsningen som är den största i Orsa Grönklitts historia kommer innebära en dryg fördubbling av parkens totala yta, från 90 000 kvm till 217 000 kvm. Just nu arbetar ett hundratal personer, nästan dygnet runt, för att få färdigt de två jättebyggena till invigningen nästa vecka. Trots att det är mycket kvar att göra, beräknas man hinna klart med de nya attraktionerna i tid.

Mer läsning

Annons