Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönklitt nominerat till Barnens turistpris

Annons

Under januari har besökarna på hemsidan Barnens turistguide röstat fram kandidaterna till Barnens turistpris 2007. I klassen Bästa turistanläggning återfinns Orsa Grönklitt som en av fem kandidater och i klassen Bästa turistbyrå har Siljan Turism chansen att försvara fjolårets utnämning.

Ansvariga för hemsidan Barnens turistguide är familjen Åberg i Karlskrona.

- Tanken på en turstguide tog fart under 1990-talet. Jag och min fru var då nyblivna föräldrar och upptäckte hur svårt det är att hitta information om sevärdheter för familjer. Turistbyråerna har många och påkostade broschyrer, men få vänder sig till barn och föräldrar, berättar pappa Johnny Åberg.

Sommaren 2004 fick tankarna på Barnens turistguide fastare former när hemsidan startades.

- Under 1990-talet hade vi samlat på oss ganska stor erfarenhet hur det är att resa med barn och besökt åtskilliga turistanläggningar, både i och utanför Sveriges gränser.

- Förra året var det första gången vi delade ut Barnen turistpris, och det var över 20 000 besökare på hemsidan barnensturistguide.se som röstade. Priset, som vinnarna får, är ett diplom plus äran, säger Johnny Åberg, som sköter Barnens turistguide helt ideellt.

I klassen Bästa turistanläggning har Orsa Grönklitt stora anläggningar att kämpa mot. De fyra övriga är Astrid Lindgrens värld, Junibacken, Kolmården och Liseberg.

När Barnens turistpris delades ut första gången i fjol, segrade Siljan Turism i klassen Bästa turistbyrå. Barnfamiljernas motivering då, var att Siljan Turism har kunnig och trevlig personal som alltid bemöter sina gäster med glatt humör och en vilja att hjälpa till med allt. Även i år är Siljan Turism nominerat och har därmed chansen att försvara sin utmärkelse.

Röstningen på hemsidan pågår till och med den 16 mars. Vinnarna koras sedan i samband med TUR-mässan i Göteborg i slutet av mars.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons