Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick vänta 7 timmar på polis - polisen trodde larmet var falskt

/

Annons

I onsdagens Mora Tidning kunde man läsa om Sami Nazeh, från Orsa, som utsatts för inbrott i sin kiosk. I artikeln riktade han kritik mot SOS-alarm, och polisen som dröjde 7,5 timme innan de befann sig på brottsplatsen. I ett pressmeddelande berättar Göran Nilsson, chef vid Länskommunikationscentralen, varför Sami Nazeh fick vänta så länge på Polisen.

"Vi fick larmet från SOS 03.29 natten mot söndag. Vakthavande befäl fick uppgift om att Sami Nazeh var på väg till kiosken och väntade på besked från honom om larmet var skarpt. Den patrullbil som ansvarade för de norra delarna av länet var vid tillfället beordrad till Amungens festplats i Rättvik, där det befarades oroligheter och bråk. Larm inkom också om en misstänkt rattfyllerist i omnejd. Tjänstgörande

länsvakthavande befäl gjorde en bedömning att prioritera fallet med rattfylleristen, då detta ansågs vara av mest allvarlig karaktär".

"Klockan 03.33 fick polisen ett larm om ett lägenhetsbråk i Mora, där det lät som en kvinna blev misshandlad. Brott mot liv och hälsa prioriteras före egendomsbrott. 03.57 inkom ett larm om en rattfyllerist som hade kört in i ett hus utanför Mora".

"Då ingen uppföljning av inbrottslarmet från Centralkiosken inkommit 05.03 bedömde vakthavade befäl att larmet var falskt och avslutade ärendet. Klockan 09.19 ringde Sami Nazeh till Polisen och berättade att han hade haft inbrott. Patrullen från Mora var på plats 10.19".

Tidningen har även pratat med Göran Nilsson. Han beklagar att Polisen inte har tillräckligt med resurser.

- Tyvärr är det väldigt tunt med bilar vissa tider på dygnet och nu på sommaren ligger det på minimi-nivå. Det är upp till 50% mindre bemanning på vissa håll, säger Göran Nilsson.

- Alla vi som jobbar inom polisen önskar självklart att det fanns mer resurser året runt, så vi kan hjälpa de som behöver oss så fort som möjligt, avslutar han.

Mer läsning

Annons