Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byn ställer upp för Olle

/
  • Cordelia von Klot och Jacques Candelay har bott i Skattungbyn i två år och ska båda spela på stödkonserten för Olle Lindvall som hålls på torsdag. De tycker att det är fantastiskt att se hur många som ställer upp på konserten.
  • Två dagar innan jul brann Olle Kåks hus ned till grunden. Nu går byborna samman.

Natten till torsdagen den 22 december brann musikern Olle Lindvalls hus ned till grunden. Nu anordnas en stödkonsert som förhoppningsvis kan ge honom en ny gitarr.

Annons

– Olle har bott här i minst tjugo år, säger Cordelia von Klot som är den som tagit initiativ till konserten. Hon berättar att Olle först själv försökte släcka branden i huset den där natten för två veckor sedan, men sedan flydde till grannarna och larmade brandkåren. Men när de kom fram var det för sent att rädda huset, och även de fyra gitarrer som fanns där.

Tolv musiker och artister kommer att uppträda gratis på konserten, vars biljettintäkter kommer att gå direkt till Olle Lindvall.

– Vi vill gärna att Olle ska kunna köpa en ny gitarr, säger Cordelia von Klot. Om man spelar på så hög nivå som han gör måste man kunna ha ett bra instrument.

Konserten hålls klockan sju på torsdag kväll i bystugan i Skattungbyn. Biljetter går att köpa på Hellzephyrs i Orsa, i affären i Skattungbyn eller i dörren på konsertkvällen. Fika kommer att serveras under kvällen, som alla i byn har varit med och bakat. Under konserten bjuds det på allt från irländsk folkmusik till Orsa spelmanslag och Jonny Soling.

– Det är fantastiskt att se alla ställa upp. Man blir rörd, säger Cordelia von Klot. Vi vill visa att Olle tillhör Skattungbyn.

Mer läsning

Annons